Topluma Göre Türkiye’nin Sorunları Neler?

Kadir Has Üniversitesi'nin yaptığı "Türkiye Siyasal Sosyal Eğilimler Araştırması"na referansla, Türkiye halkının gözünde en büyük siyasi ve sosyal sorunlar neler, ülkeyi kutuplaştıran konular hangileri, hangi kurumlara daha çok güveniliyor gibi soruların yanıtlarını ve daha fazlasını bu haftaki bültenimizde derledik.

Keyifli okumalar!

Kadir Has Üniversitesi'nin yaptığı "Türkiye Siyasal Sosyal Eğilimler Araştırması"na göre 2021 yılı itibariyle Türkiye'de en büyük sorunun ekonomik sorunlar, mülteciler ve eğitim olduğunu düşünenlerin oranı artarken; koronavirüs salgını, hak ve özgürlüklerin sınırlanması ve terörle mücadele olduğunu düşünenlerin oranı azalmıştır.

Yıllara göre Türkiye'nin gündemindeki en önemli sorun olarak görülen başlıkları incelemek için tıklayınız.

Türkiye'ye coğrafi bölgeler özelinde bakıldığında, Ege ve Marmara bölgelerinin koranavirüs salgınını; Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerinin ekonomik sorunları; Karadeniz Bölgesi'nin terörü; Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ise mültecileri en büyük sorun olarak gördüğü ortaya çıkmaktadır.

Bölgelere göre en önemli sorun olarak görülen başlıkları incelemek için tıklayınız.

Türkiye'de siyasal bir kutuplaşma olduğunu düşünenlerin oranı bir önceki yıla göre azalmıştır. 2021 yılı itibariyle nüfusun %40,6'sı ülkede siyasal kutuplaşma olduğuna inanmaktadır.

Yıllara göre siyasal kutuplaşma hakkındaki verileri incelemek için tıklayınız.

Türkiye'de siyasal bir kutuplaşma olduğunu düşünenlerin %39,4'ü bu kutuplaşmanın laikler ve dindarlar arasında olduğunu düşünüyor.

Yıllara göre kutuplaşmanın eksenlerine buradan göz atabilirsiniz.

"Sizce Türkiye bölünme tehlikesi altında mıdır?" sorusuna Türkiye'de her 100 kişiden 67,5'i hayır cevabını vermiştir.

Grafiği incelemek için tıklayınız.

Türkiye Siyasal Sosyal Eğilimler Araştırması 2021'e göre, Türkiye’de en güvenilen ilk iki kurum %65,4 ile polis ve jandarma iken, Türk Silahlı Kuvvetleri %62,4 ile 3. sıradadır. 

Veri Kaynağı
163 Blog | 1044 Grafik
Yayın Tarihi:19 Ocak 2022
Okuma Süresi:2 Dakika